Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΚΙ ΑΛΛΑ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ !!!

ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ .....Β΄ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ΔΡΟΜΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ- ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ - ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 !!!



ΣΤΑ 21 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΓΥΘΕΙΟ ΣΕ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ !!!
ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΤ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ !!!

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αδερφός του σουλτάνου του Μορέως, ανέλαβε να εκτελέσει το έργο της βελτίωσης του δρόμου Γύθειο-Αρεόπολη- Γερολιμένας, με κόστος 10.970.976 ευρώ.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί και η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ το κέρδισε προσφέροντας έκπτωση 12,01%. Την απόφαση που ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας και κατακύρωνε τον διαγωνισμό υπέγραψε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έκτοτε συνέβησαν πολλές καθυστερήσεις στην εκτέλεση του δρόμου, και ακόμα περισσότερες καταγγελτικές δημοσιεύσεις !!!

http://manivoice.gr/content/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :


''Tο καλοκαίρι του 2011,έγινε η ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ( με  συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση) το έργο: «Βελτίωση της οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας κατά τμήματα», συνολικού προϋπολογισμού  δαπάνης 13.203.000 € (πριν  τη δημοπράτηση και την αφαίρεση της έκπτωσης ).
Την ευθύνη του έργου έχει η Περιφέρεια Πελοπονήσσου 
Σημαντική λύση για την ασφαλή κίνηση οχημάτων στον άξονα Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας.
Συγκεκριμένα:
Τμήμα 1. Περιοχή Κόμβος Μαραθέας έως διασταύρωση προς Βαθύ. Μήκος κύριας οδού 2,25 χλμ. Μήκος Δευτερευουσών οδών: 0,25 χλμ. 
Τεχνικά έργα: Άνω διάβαση οδού τεμάχιο 1.
Τμήμα 2. Τέρμα οικισμού «Χωσιάριο» έως περιοχή διασταύρωσης προς «Βαχό». Μήκος κύριας οδού: 4,ο χλμ. Μήκος δευτερευουσών: 0,5 χλμ. Ισόπεδοι κόμβοι: 3
Τμήμα 3. Διασταύρωση προς Κότρωνα μέχρι είσοδο οικισμού «Καλού» της οδού Αρεοπόλεως - Πύργου Διρού. Μήκος κύριας οδού: 1,5 χλμ.
Τμήμα 4. Περιοχή οικισμού «Τριανταφυλλιά». Μήκος κύριας οδού: 0,5 χλμ.
Εχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια και το έργο δε λέει να τελειώσει, παρότι έχουν γίνει αρκετές πληρωμές, καθώς και εντάξεις νέων έργων.
Στο έργο «Βελτίωση της οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας κατά τμήματα», η ανάδοχος  Κοινοπραξία «ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΑΤΕ - ΑΤΛΑΣ, ΑΤΕΒΕ-ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ»  ζήτησε παράταση του χρονοδιαγράμματος του έργου.
 Η αρχική τεχνικο-οικονομική μελέτη  δεν ήταν πλήρης. Χρειάστηκε να προστεθούν νέα έργα για την αντιμετώπιση των αναγκών, που  δεν είχαν αντιμετωπιστεί στην αρχική μελέτη.
Όπως:  
α) εξασφάλιση της εδαφικής ζώνης για την κατασκευή του δρόμου , μέσω αγοράς γης ή απαλλοτριώσεων σε κάποια τμήματα και
β) η μεταφορά δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, εκεί που θα κατασκευαζόταν νέος δρόμος.
Συν η δαπάνη για την παρακολούθηση από  υπάλληλο της αρχαιολογίας των  εκσκαφών
. Έτσι η αρχική   δαπάνη αυξήθηκε σε 14.385.042 ευρώ περίπου 10% συνολική επιβάρυνση, και έχουμε δρόμο μπροστά μας για να παραδοθεί! Θα μας πει κάποιος από την Περιφέρεια γιατί επιτέλους τόσες καθυστερήσεις;
Τις ΠΤΑΙΕΙ; ''
ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 14.385.042 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ........
ΑΛΛΑ
ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ !!!!
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΑΛΛΑ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ !!!!
ΔΕΙΤΕ :








Το περίεργο 'έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, διενεργεί ήδη έρευνα ΚΑΙ για το ανωτέρω έργο, παρ΄ όλα αυτά ο απτόητος σουλτάνος του Μοριά, εξακολουθεί να το εντάσσει στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020....
Θα μου πείτε αυτός κρατάει το μαχαίρι, αυτός και το πεπόνι !!!
Ας ελπίσουμε η εισαγγελική έρευνα, να βάλει κάποτε φρένο στην κατασπατάληση των ΕΣΠΑ για εργολάβους μόν, αφού τα κονδύλια έρχονται ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΌΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.