Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ ΤΗΣ JETOIL !!!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΟΛΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ....
ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ !!

MAMIDAKIS

Σαν βόμβα έσκασε στον επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Μαμιδάκη του ιδιοκτήτη της Jet Oil, η οποία πριν από μερικές μέρες υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 εξαιτίας χρεών που αντιμετώπιζε.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία, μέχρις στιγμής ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Το πτώμα του 84χρονου άνδρα εντοπίστηκε στις 14:00 το μεσημέρι στο σπίτι του από το γιο του. Δίπλα ακριβώς βρέθηκε ένα πιστόλι το οποίο κατείχε νόμιμα με το οποίο εικάζεται ότι αυτοκτόνησε δίχως ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την πλευρά της οικογένειας ούτε από την πλευρά της Αστυνομίας.
Η αίτηση στο άρθρο 99
Η εταιρία Mamidoil Jetoil κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, με δίκτυο 600 πρατηρίων και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Στην αίτησή της επικαλούνταν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. ευρώ (από αυτά 173 εκατ. σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ - ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατ. Η εταιρεία ζητούσε προστασία από του πιστωτές προκειμένου να εφαρμόσει επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο, σύμφωνα με την πρόταση που περιλαμβάνεται στην αίτηση, προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών σε βάθος 17ετίας.
Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο βιογραφικό του ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL

πηγή : Huffigton post.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.