Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ......''ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ'' ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ !!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΄΄ΓΙΑΤΙ΄΄  ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.....ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ, ΜΕ  ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ....

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ, ΕΓΓΡΑΦΟ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΄ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.Αυτό το έργο - τέρας  ο παρακαμπτήριος δρόμος Σπάρτης ΣΚΟΥΡΑ - ΠΥΡΙ, έχει γίνει αντικείμενο πλείστων ενεργειών των αρχών, έχει βγει ΠΟΡΙΣΜΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με απόδοση ΔΟΛΟΥ, στους επιβλέποντες μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει ΞΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ μέσω ΕΣΠΑ με τους ΙΔΙΟΥΣ επιβλέποντες μηχανικούς και υπογράφοντες.....
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΙΣ ΕΧΕΙ ''ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ'' ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ......του κυρίου ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ......παρακαλώ !!!
Όλοι στους ρυθμούς του σουλτάνου !!!
Και το κράτος στις υπηρεσίες του !!!

Διαβάστε και φρίξτε !!!
Τι μας λέει ο κύριος ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ λοιπόν ? Πως ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ από αυτό το έργο !!! Και ΠΟΙΟΣ πλήρωσε τη νύφη ? Δεν μας το απαντά !!!
Αντίθετα αποφαίνεται πως τα 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που πήρε ο έκπτωτος εργολάβος ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ του......δεν τα έδωσε η ΔΕΚΕ στις Τράπεζες !!!
Γιατί πότε έδωσε η ΔΕΚΕ λεφτά για έργα στις Τράπεζες ???
Τα ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ δίνουν λεφτά στα έργα της Περιφέρειας......και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ επίσης. 

Την ώρα που τρέχουν ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ που ζητούν τα λεφτά τους πίσω !!! Ο κύριος ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, αποφαίνεται πως ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ !!!!!!!!!
Tην ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΕΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην σελιδα 153 της ετήσιας ΕΚΘΕΣΗΣ πεπραγμένων της δημόσιας Αρχής που προϊσταται, έγραφε :
Ενώ εκκρεμούν ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ακόμα και με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ , που πλήρωσαν λεφτά στον έκπτωτο εργολάβο μήνες μετά την έκπτωσή του........ενώ έχει ζητηθεί 2 φορές από τον Γ.Ε.Δ.Δ. απάντηση για τις ενέργειες της Περιφέρειας, σχετικά με την τύχη των μηχανικών, που προϊστανται στις Τεχνικές Υπηρεσίες της, κ.κ. Γ.Κωστόγιαννη και Γ.Παπαηλιού, που έχουν και όλη την ευθύνη για τις παραλαβές των έργων γενικώς ( το ''πρώτο''  έργο ΣΚΟΥΡΑ - ΠΥΡΙ το παρέλαβαν κανονικότατα....χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα χιλιόμετρο χαλίκι στον υπό χάραξη δρόμο !!!!!!!) κανένας δεν κουνάει από τις θέσεις τους τους μηχανικούς του ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ, που δίνουν στον σουλτάνο, όποια υπογραφή τους ζητήσει, είτε για τις εταιρείες που θέλει να συνεργαστούν στο σουλτανάτο του....την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.....είτε για τα έργα των ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.....που τα παίρνουν σωρηδόν και σκανδαλωδώς από τις δημοπρατήσεις !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΚΟΥΡΑ - ΠΥΡΙ για το οποίο ο κύριος ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, βγάζει αθώες περιστερές τους ανωτέρω μηχανικούς, και δίνει στον σουλτάνο το ελεύθερο, να τους κρατάει ακόμα στη θέση των ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ......και να έχει εξασφαλισμένες τις υπογραφές τους, όπου και όποτε θέλει !!!
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΡΑΣΗ ΚΙ ΕΔΩ ....
Δείτε τι έχει καταγγείλει δημόσια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης εδώ κι ένα χρόνο και πλέον.....
ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !!!

Παναγιώτης Κουμουνδούρος - Δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., μέλος της ΝΕ Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ

''Η υπόθεση έχει φτάσει με διάφορες ερωτήσεις στη βουλή, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τουλάχιστον δύο φορές έχει ζητήσει τη δίωξη των υπευθύνων και την ενσωμάτωση των πορισμάτων του στην ποινική δικογραφία, κι όμως το… έργο συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα και εκείνοι που υποδείχθηκαν ως υπεύθυνοι του παλιού δαπανηρού «φιάσκου» αναβαθμίστηκαν ιεραρχικά και προΐστανται των νέων εργασιών.

Στις 27 Ιανουαρίου ήταν να εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης η απαίτηση της τράπεζας HSBC να της καταβάλει το ελληνικό δημόσιο 2,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο ένα από τα πιο σκαστά σκάνδαλα στην Πελοπόννησο και ζωντανεύει ένα μοναδικό στα ελληνικά χρονικά έργο-φάντασμα, γύρω από το όποιο έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια ένας ξέφρενος χορός εκατομμυρίων.

Τι ζητά η ΗSBC

Το έργο «Σκούρα – Πυρί» ξεκίνησε με προϋπολογισμό 20,5 εκατ. ευρώ, ενταγμένο στο Γ΄ ΚΠΣ το 2007, και κατακυρώθηκε έναντι 15,5 εκατ. στη μειοδότρια εταιρεία «ΝΤΙ ΕΣ ΑΕ». Έπειτα από δύο χρόνια ο κατασκευαστής «βάρεσε κανόνι» και κηρύχθηκε έκπτωτος. Αφήνοντας εκτός των άλλων οφειλές 700.000 ευρώ στους εργαζόμενους και ως «έργο» ελάχιστα χωματουργικά (σήμερα θυμίζουν στρωμένα και χαραγμένα χωράφια) και κάποια υποστυλώματα για μια γέφυρα στον Ευρώτα.

Για όλο αυτό τον… κόπο, ο ανάδοχος εισέπραξε από το ελληνικό δημόσιο 11.425.000 ευρώ (!), αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Τους τελευταίους «λογαριασμούς» του έργου, που εκδόθηκαν από τον Αύγουστο του 2008 ως τον Φεβρουάριο του 2009, ο κατασκευαστής τους κατέθεσε ως ενέχυρο σε διάφορες τράπεζες, προεισπράττοντας άλλα 5,4 εκατ. ευρώ (!). Τέσσερις από αυτούς τους λογαριασμούς, ύψους 2.090.000 ευρώ, προεξόφλησε η τράπεζα HSBC, η οποία σήμερα δικαστικά ζητά πίσω τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία.

Η έρευνα που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2011 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου περιγράφει πώς έγινε η προείσπραξη των 5,4 εκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι ο «τελευταίος λογαριασμός» εμφανίζει ως εκτελεσμένες όλες τις εργασίες μία προς μία ως να ήταν το έργο κατασκευασμένο 100%.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, σημειώνει ότι οι λογαριασμοί που είχαν κατατεθεί στις τράπεζες για προεξόφληση έφεραν την ένδειξη «για το ΙΚΑ» και εξ αυτού του λόγου οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΕΚΕ Πελοποννήσου κ.ά.) ισχυρίζονται ότι δεν είχαν εγκριθεί για να προεισπράξει τα χρήματα ο εργολάβος.

Οι τράπεζες, πάντως, όπως επισημαίνεται, ενημέρωναν για τις διαδικασίες προεξόφλησης τις αρμόδιες υπηρεσίες, στέλνοντας τις σχετικές «εντολές πληρωμών». Και τονίζονταν από τότε οι σημερινές δικαστικές περιπέτειες, με τη σημείωση ότι «υπάρχει ο φόβος οι τράπεζες να απαιτήσουν το ποσό των 5.395.000 από το ελληνικό δημόσιο, αφού η ΔΕΚΕ δεν αντέδρασε έγκαιρα για τη νομιμότητα των λογαριασμών αυτών…».

Πήραν προαγωγή!

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι καταπέλτης για τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Πελοποννήσου.

«Ο επιβλέπων κ. Γ. Κωστόγιαννης με το να μην ενεργήσει έγκαιρα και σύμφωνα με την νομοθεσία, έδωσε το δικαίωμα στον ανάδοχο να προεισπράξει το ποσό των 5.395.000 ευρώ από τις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα το απαιτήσουν από το ελληνικό δημόσιο» υπογραμμίζεται στο πόρισμα της ΕΔΕ. «Ο κ. Γ. Παπαηλίου ως προϊστάμενος της ΔΕΚΕ δεν ενήργησε σύμφωνα με την νομοθεσία και σε συνεργασία με τον επιβλέποντα, δεν επέστρεψαν τους επίμαχους λογαριασμούς για διόρθωση ή ως απαράδεκτους, εντός μηνός, όπως προβλέπεται…».

Με βάση το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής του 2011, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής έχει παρέμβει δύο φορές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να προχωρήσει ο πειθαρχικός έλεγχος για τους δύο υπαλλήλους, για παράβαση καθήκοντος, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι φάκελοι έχουν σταλεί από τον ίδιο για να ενσωματωθούν στη σχετική δικογραφία που άνοιξε στην Εισαγγελία Σπάρτης.

Η αντίδραση από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν να διαθέσει 6.000 ευρώ σε μεγάλο νομικό γραφείο της Αθήνας, το οποίο γνωμοδότησε ότι τα πειθαρχικά της όργανα δεν είναι αρμόδια για να κρίνουν τους δύο υπαλλήλους. Κι αυτό γιατί (εν περιλήψει) όταν συνέβησαν όλα αυτά, οι ελεγχόμενοι υπηρετούσαν στην παλιά «κρατική» Περιφέρεια, ενώ η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε πλέον (μετά τον Καλλικράτη) βρέθηκαν να υπηρετούν στη νέα αυτοδιοικούμενη αιρετή Περιφέρεια και ως εκ τούτου το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να τους ελέγξει!…

Ο επιβλέπων μηχανικός του έργου – φαντάσματος κ. Γ. Κωστόγιαννης προήχθη εν τω μεταξύ σε προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ η «περιπέτειά» του έκλεισε και τυπικά στην Τρίπολη, αφού τη νομική γνωμοδότηση ενέκρινε και αποδέχθηκε τον Απρίλιο 2013 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Από τη νέα του πλέον θέση ανέλαβε την ευθύνη επανένταξης του έργου «Σκούρα – Πυρί» στο νέο ΕΣΠΑ και της εκτέλεσής του από νέα κατασκευαστική εταιρεία έως τον Οκτώβριο του 2015, αντί του ποσού των 11,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο με ευθύνη της Περιφέρειας ξαναεκτελείται. Ξεκινά, σταματά, ο εργολάβος αξιοποιώντας το έργο διευθέτησης της κοίτης του Ευρώτα στην περιοχή προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου έκτασης αμμοληψία, εξασφαλίζοντας χιλιάδες κυβικά δωρεάν αμμοχάλικο για τις ανάγκες του έργου, αδιαφορώντας για τους όρους της περιβαλλοντικής μελέτης.

Κλέβουν την άμμο από τον Ευρώτα αδιαφορώντας για τις συνέπειες!

Κανένας από τους υπεύθυνους της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η Εισαγγελία Σπάρτης μέχρι σήμερα δεν κινήθηκε, παρά τις επανειλημμένες αναφορές των ΜΜΕ.

Επίσης οι υπεύθυνοι παρακολούθησης του έργου από την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτά που συμβαίνουν στο ποτάμι;

Όλη αυτή η ομάδα που ολοκλήρωσε και παρέλαβε το έργο, εξοφλώντας τον προηγούμενο εργολάβο, έργο που δεν είχε τελικά τελειώσει, έστω και τώρα δεν θα σεβαστεί το δημόσιο χρήμα;

Με την ανοχή τους ολοκληρώνεται το διπλό έγκλημα.

Ποιος κάνει πλάτες σε ποιον, στο πιο ακριβοπληρωμένο έργο της Ευρώπης;

Επιτέλους ας παρέμβει ο υπουργός Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών και θα έχει σίγουρα κέρδος το δημόσιο συμφέρον.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.