Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ? Ο ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ?


ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ''ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ''  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ???
Απ΄ ό,τι φαίνεται οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Εκπαιδεύσεων, έχουν αποκτήσει ''κεκτημένες
αρμοδιότητες'' λόγω ανυπαρξίας κυβερνητικής πολιτικής και διάθεσης για βαθειές τομές στο πελατειακό και γκεμπελικό νεοταξικό κράτος που εγκατέστησε, η προηγούμενη  πολιτική κατάσταση.
Η νέα κυβέρνηση, έχει επιτρέψει την καθεστηκυία μέθοδο των μεροληπτικών αποφάσεων και ενεργειών, να εδραιώνεται ακόμα και σήμερα, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να αφήνονται έρμαια, στις διαθέσεις και τις μεθοδευσεις των προϊσταμένων τους, ανεξάρτητα από τα αντικειμενικά προβλήματα της Εκπαίδευσης  και των Σχολείων.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ , ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 9-10-2015

'' Η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής να ζητήσει τα ονοματεπώνυμα των «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την μη κατάργηση των υποχρεωτικών μετακινήσεων έως και σήμερα,μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.Κινείται στην κατεύθυνση υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων και της δημιουργίας καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο.
Oι εκπαιδευτικοί, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, υποχρηματοδότησης και έλλειψης διορισμών, έχουν βιώσει την τακτική των αλλεπάλληλων αλλαγών σαν μέσο διαχείρισης κενών-τεχνητών πλεονασμάτων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων.(με αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών σε τμήματα, κατάργηση – συγχώνευση τμημάτων, αλλαγή αναθέσεων μαθημάτων και αλλαγές ωρολόγιου προγράμματος).
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει σε μια ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, με εξασφάλιση της λειτουργίας σχολείων, τμημάτων (με 20 μαθητές στο τμήμα και 10 μαθητές στα εργαστήρια), τομέων και ειδικοτήτων με ολιγομελή τμήματα στην ΤΕΕ, με τις κατάλληλες υποστηρικτικές δομές, με επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα αποτρέψει οποιαδήποτε «προσπάθεια» δημιουργίας πλεοναζόντων και υποχρεωτικής μετάταξης και μετακίνησης τους.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους αιρετούς του κλάδου να απαιτήσουν από τις Διευθύνσεις, τη μη αποστολή ονομάτων συναδέλφων, στη περιφέρεια Αττικής.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 15-17), την Παρασκευή 9/10/15 και ώρα 2:00 μμ.''

Ας λάβει θέση ο υπουργός Παιδείας επιτέλους !!!

ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ :

http://www.ipaideia.gr/kalopliromenoi-tempelides-kai-iperarithmoi-oi-ekpaideutikoi-mas-ta-stoixeia-deixnoun-to-antitheto.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.