Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΩΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ''ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ'' : ΤΟ ECDC ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ....ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ !!! ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ''ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΑΠΝΟΗ'' !!!! ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ..... ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ??? ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ??? ΜΕΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ???

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ....

ΕΛΈΟΣ !!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ'' 

ΠΟΥΘΕΝΑ ΩΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑ.....ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΤΕΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΑΛΛΙΩΣ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΩΣ Η ΜΑΣΚΑ 

ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.....

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ....ΜΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ''ΓΡΑΦΙΚΟΣ'' ΣΤΗΝ ΑΟΚΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΜΑΣ...ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΙΟΥ.....

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!!!!


Ο καθηγητής είπε συγκεκριμένα για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες: «Κάποια στιγμή αν έχουμε σε μεγάλο ποσοστό ανοσία μπορεί να πετάξουμε τη μάσκα σε ασφαλείς χώρους. Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα».

«Καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας», ειδικά σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία, πρόσθεσε. 

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣ - ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ .....

 ............................................................................................................................

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΓΩΓΟ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ''.....
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ....


ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΟΣ - ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ''ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ......ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ......ΚΑΙ ΛΕΧΘΕΝΤΑ.....


ΘΕΩΡΕΙ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΥ

ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 

ΑΛΛΑ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΕΜΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.....

ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.....

ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΤΗΣ....''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ'' ΤΟΥ......

ΤΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ .....

ΕΜΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 

ΤΟΥ ECDC :

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΩΝ 

( ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ.....ΚΕΕΛΠΝΟ !!!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ECDC ΣΤΟ SITE ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/using-face-masks-community-reducing-covid-19-transmission




Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χρήση μάσκας προσώπου στην κοινότητα: πρώτη ενημέρωση - Αποτελεσματικότητα στη μείωση της μετάδοσης του COVID-19

Τεχνική αναφορά
15 Φεβ 2021
Αναφέρω:

''Αυτή η τεχνική έκθεση εξετάζει τα στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί από την εμφάνιση του COVID-19, εκτός από αυτό που υπήρχε σε αυτό το θέμα πριν από την πανδημία, και ενημερώνει τη γνώμη του ECDC σχετικά με την καταλληλότητα χρήσης μάσκας προσώπου στην κοινότητα που δημοσιεύτηκε στις 9 Απρίλιος 2020.

περίληψη των κυριότερων σημείων

Ο ρόλος των μασκών προσώπου στον έλεγχο και την πρόληψη του COVID-19 παραμένει θέμα συζήτησης. Πριν από το COVID-19, οι περισσότερες μελέτες που αξιολογούν την αποτελεσματικότητα των μασκών προσώπου ως προστατευτικού μέτρου στην κοινότητα προήλθαν από μελέτες για τη γρίπη, οι οποίες παρείχαν λίγα στοιχεία για να υποστηρίξουν τη χρήση τους.

Αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων

Τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιατρικών μασκών προσώπου για την πρόληψη του COVID-19 στην κοινότητα είναι συμβατά με ένα μικρό έως μέτριο προστατευτικό αποτέλεσμα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές αβεβαιότητες σχετικά με το μέγεθος αυτού του αποτελέσματος. Τα αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των μη ιατρικών μασκών προσώπου, ασπίδων προσώπου / αναπνευστικών και αναπνευστικών στην κοινότητα είναι σπάνια και πολύ χαμηλής βεβαιότητας.

Απαιτούνται επιπλέον μελέτες υψηλής ποιότητας για να εκτιμηθεί η σημασία της χρήσης ιατρικών μασκών προσώπου στην πανδημία COVID-19.

Συστάσεις

Αν και τα στοιχεία για τη χρήση ιατρικών μασκών προσώπου στην κοινότητα για την πρόληψη του COVID-19 είναι περιορισμένα, οι μάσκες προσώπου θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη φαρμακευτική παρέμβαση σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ως μέρος των προσπαθειών για τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19.

Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα στοιχεία, τα χαρακτηριστικά μετάδοσης του SARS-CoV-2, τη σκοπιμότητα και τις πιθανές βλάβες που σχετίζονται με τη χρήση διαφόρων τύπων μάσκας προσώπου, προτείνονται οι ακόλουθες επιλογές:

  • Σε περιοχές με κοινοτική μετάδοση του COVID-19, η χρήση ιατρικής ή μη ιατρικής μάσκας προσώπου συνιστάται σε περιορισμένους δημόσιους χώρους και μπορεί να εξεταστεί σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους.
  • Για άτομα ευάλωτα σε σοβαρό COVID-19, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, συνιστάται η χρήση ιατρικών μασκών προσώπου ως μέσο προσωπικής προστασίας στις προαναφερθείσες ρυθμίσεις.
  • Στα νοικοκυριά, συνιστάται η χρήση ιατρικών μασκών προσώπου για άτομα με συμπτώματα COVID-19 ή επιβεβαιωμένο COVID-19 και για άτομα που μοιράζονται το νοικοκυριό τους.
  • Με βάση την αξιολόγηση των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, δεν μπορεί να γίνει σύσταση για την προτιμώμενη χρήση ιατρικών ή μη ιατρικών μασκών προσώπου στην κοινότητα.
  • Όταν χρησιμοποιούνται μη ιατρικές μάσκες προσώπου, συνιστάται οι μάσκες που συμμορφώνονται με τις διαθέσιμες οδηγίες για την αποτελεσματικότητα της διήθησης και την αναπνοή.

Τα πολύ περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση αναπνευστικών στην κοινότητα δεν υποστηρίζουν την υποχρεωτική χρήση τους αντί άλλων τύπων μάσκες προσώπου στην κοινότητα. Παρόλο που οι αναπνευστικές συσκευές δεν αναμένεται να είναι κατώτερες από τις μη ιατρικές ή ιατρικές μάσκες προσώπου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες για την εξασφάλιση της κατάλληλης τοποθέτησής τους και της χρήσης τους σε κοινότητες καθώς και πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις που σχετίζονται με τη χαμηλότερη αναπνοή

Η χρήση μάσκας προσώπου στην κοινότητα θα πρέπει να συμπληρώνει και να μην αντικαθιστά άλλα προληπτικά μέτρα όπως φυσική απόσταση, παραμονή στο σπίτι όταν είναι άρρωστος, τηλεργασία εάν είναι δυνατόν, αναπνευστική εθιμοτυπία, σχολαστική υγιεινή των χεριών και αποφυγή αγγίγματος του προσώπου, της μύτης, των ματιών και του στόματος.

Η κατάλληλη χρήση μάσκας προσώπου και η προώθηση της συμμόρφωσης με τη χρήση τους όταν συνιστάται ως μέτρα δημόσιας υγείας είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και μπορεί να βελτιωθεί μέσω εκπαιδευτικών εκστρατειών.''


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΩΝΥΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 

ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

ΤΗΝ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΙΝΩΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ??????????????

ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ

ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΒΩΒΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ 

ECDC

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ????????????????


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟΙ 

ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ !!!!!!


http://aesop.iep.edu.gr/node/8151


https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1


Μεταφορά οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις κυψελίδες ο φρέσκος εισπνεόμενος αέρας είναι πλούσιος σε οξυγόνο και το αίμα που επιστρέφει από τους ιστούς, έχει δώσει το οξυγόνο στα κύτταρα και έχει πάρει από αυτά το διοξείδιο του άνθρακα (δείτε την κυτταρική αναπνοή). Το αέριο οξυγόνο έχει την ιδιότητα να προσκολλάται στα ερυθρά αιμοσφαίρια που υπάρχουν στο αίμα, ενώ το αέριο διοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από αυτά και περνά στον αέρα των κυψελίδων. Η σύσταση του αέρα έχει πλέον μεταβληθεί: Είναι πτωχός σε οξυγόνο και πλούσιος σε διοξείδιο του άνθρακα, είναι δηλαδή έτοιμος για αποβολή, που γίνεται με την εκπνοή. Ο πλούσιος σε διοξείδιο του άνθρακα αέρας οδηγείται μέσω της αεροφόρου οδού στη μύτη και αποβάλλεται. Ακολουθεί νέα εισπνοή, που θα φέρει νέο καθαρό αέρα στις κυψελίδες. Αυτός ο αναπνευστικός κύκλος, που επαναλαμβάνεται διαρκώς, επιτυγχάνεται με τις αναπνευστικές κινήσεις του θώρακα που ρυθμίζονται από ένα ειδικό κέντρο στον εγκέφαλο, το αναπνευστικό κέντρο του εγκεφάλου και τη βοήθεια μυών

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΩΓΟΣ......ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΙΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΝΕΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΜΑΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΝΕΟΥΜΕ ??????????????


ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ''ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ''.....

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΝΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.