Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΔΑΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!


ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΚΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΟΥΛΕΙΑ.....ΣΤΟ ΚΔΑΥ !!!

anakyklosi3ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Τρίπολη 19/09/2017

Ο οργανωμένος αγώνας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα
                                                
  Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) μετά από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισαν να προβούν σε 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια. Αιτία ο εμπαιγμός της εταιρίας η οποία μετά από πολύμηνες υποσχέσεις δεν κολλούσε τα ένσημα των εργαζομένων από τον Γενάρη. Επίσης καθυστερεί τις πληρωμές και δεν τηρεί τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο, δεν παρέχει μέσα ατομικής προστασίας.
Η απάντηση της επιχείρησης στην ανακοίνωση των κινητοποιήσεων, ήταν να προχωρήσει σε lock-out  με διάφορες προφάσεις.
Οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά δεν υπέκυψαν σ΄ αυτήν την προσπάθεια υπόσκαψης του αγώνα και της ενότητας τους και με αποφασιστικότητα επέμειναν στην διεξαγωγή των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα η εργοδοσία να καταβάλει τα ένσημα 6 μηνών και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μήνα καθώς και να δεσμευτεί για πληρωμή χρωστούμενων επιδομάτων αδείας στις 24 Σεπτέμβρη και για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στις αρχές Οκτώβρη.


ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ


Ο εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι όλα κατακτιούνται με αγώνες και ότι έχουν κερδίσει σε δικαιώματα είναι εξαιτίας της οργάνωσης τους, με την καθοδήγηση του Σωματείου μας.
Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ στέλνουν τους αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς στους συναδέλφους τους στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου που απ’ την πρώτη στιγμή εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα μας, και οι οποίοι αυτή την στιγμή παλεύουν για να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την εταιρεία WEST SOLUTION.
Tα ΚΔΑΥ είναι χώροι άγριας εκμετάλλευσης και μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ
ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.