Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ....ΠΕΤΥΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 3.800.000,00 ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ !!!
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (ΜΑΛΛΟΝ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ''ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΕ'' ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ !!!


Να θυμίσουμε πως το πόρισμα του Γ.Ε.Λ. για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ, πριν λίγο καιρό, ήταν καταπέλτης ως προς την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στην κατασκευή του από πλευράς υπηρεσιών εκτέλεσης και ζητούσε πίσω τα 3.800.000,00 ευρώ που στοίχισε το λιμάνι, από τον ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ στον οποίο ανήκει και το λιμάνι και είχε υποχρέωση να κατασκευάσει το έργο !!!
Οι δαιδαλώδεις διαδικασίες όμως, της προκήρυξης του έργου.....των ''άγονων δημοπρασιών''  και άλλων διαδραματισθέντων παρατράγουδων, οδήγησαν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, να δεχτεί την παραχώρηση του έργου προς την Περιφέρεια, η οποία και ανέλαβε την κατασκευή......
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και σύντομα, ίσως την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε μια πλήρη δημοσίευση ολόκληρης της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του λιμανιού, από την ημέρα της ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ του, μέχρι και σήμερα, που ενώ έχει τελειώσει, είναι όλα στον αέρα και κινδυνεύει ο Δήμος να βρεθεί στην κατάσταση της Πτώχευσης, αν η εκδίκαση της υπόθεσης στην ολομέλεια του ΕΛΈΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, αποδώσει στο Δήμο την απόλυτη ευθύνη.
Πάντως η Περιφερειακή αρχή, κατά την γνωστή μέθοδο της αποποίησης πασών των ευθυνών, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την ανάληψη της κατασκευής ενός έργου που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ !!!
Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Για την ώρα μένουμε στην είδηση, πως ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, έχει επιτύχει την αναστολή της δέσμευσης του ποσού των 3.800.000,00 ευρώ από το ταμείο του.....μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.