Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η ΜΚΟ ''ΔΙΑΖΩΜΑ'' ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ???

ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΜΠΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΚΟ ΤΟΥ....ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΚΟ ΔΙΑΖΩΜΑ ???
ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ???
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΡΟ ΤΗΝ ....ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ !!!


Είναι να απορεί κανείς για τις υπόγειες συμφωνίες κυρίων, που τηρούν με απαρέγκλιτη πολιτική μυστικότητα όλοι οι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες με το ΔΙΑΖΩΜΑ του κυρίου Σταύρου Μπένου, την ΜΚΟ του δηλαδή, που την έχει εγκαταστήσει ως συνεργάτη και ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ του Υπουργείου Πολιτισμού, στα έργα ανάδειξης των ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ( και δη των θεάτρων ) αυτής της χώρας.
Πριν την αρχή κάθε σύμβασης εργασίας με αρχαιολόγους και συντηρητές, αλλά και μετά το τέλος της, ο μοναδικός παράγων που κρίνει και αποφασίζει για τις επόμενες κινήσεις ανάδειξης των αρχαιοτήτων μας, είναι το ΔΙΑΖΩΜΑ του κυρίου Μπένου..... Στο έργο ανάδειξης του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, που το έληξαν άρον άρον σήμερα, βασικός καταλυτικός παράγων, ΜΑΛΛΟΝ στάθηκε μια παράγραφος της προγραμματικής σύμβασης, την οποία ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ....''ξέχασε''  να στείλει για έγκριση νομιμότητας ο δήμαρχος (???) με αποτέλεσμα την ....μάλλον βίαιη και μάλλον ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ σήμερα , των 11 εργαζομένων στο έργο ανάδειξης του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ !!!
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ....ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ :



Τι εννοεί ο συντάξας την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ???
Τι σημαίνει ακριβώς η διατύπωση της παραγράφου του ΕΠΙΜΕΤΡΟΥ ???
''Καθοριστική συμβολή''  του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ μπαίνει σαν απαράβατος όρος μιας σύμβασης με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τον ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, στην αναζήτηση πόρων και την υποστήριξη των έργων αποκατάστασης ???
Δηλαδή μας λέει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, πως μια ΜΚΟ του εξασφαλίζει πόρους ??? Αφού η ΜΚΟ παίρνει λεφτά από το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, απορροφά ΕΣΠΑ και ΕΠΙΧΟΡΗΓΉΣΕΙΣ για να υπάρξει και να λειτουργήσει τι εννοεί το Υπουργείο με αυτήν ακριβώς την παραδοχή ??? Πέραν του ότι έχει βάλει αδιαμφισβήτητο συνεταίρο του το ΔΙΑΖΩΜΑ ???

Και στην ''ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ'' ποιά είναι η ερμηνεία της φράσης ακριβώς ???
Δηλαδή ο λόγος που ''ξέχασε''  ο Δήμος Μεγαλόπολης να στείλει στον ΕΠΙΤΡΟΠΟ την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.....έχει ως ''καθοριστικό '  παράγοντα το ΔΙΑΖΩΜΑ ???
Και ΓΙΑΤΙ δεν αναζήτησαν από το Υπουργείο Πολιτισμού, τις πειθαρχικές ευθύνες του Δημάρχου και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, για την κωλυσιεργία τους να παρατήσουν στα συρτάρια τους την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ......αλλά προτίμησαν να απολύσουν άρον άρον 11 άτομα - εργαζομένους στην αποκατάσταση του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ???
Καίριο ερώτημα επίσης μπαίνει το ΓΙΑΤΙ την απόλυση των εργαζομένων υπέγραψε η ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, όταν την ΠΡΟΣΛΗΨΗ την έχει κάνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το Υπουργείο, με συνεργαζόμενους φορείς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ???
Δείτε την ΑΠΟΛΥΣΗ :



Τι υπέγραψε ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ στην σύμβαση για την αποκατάστασης του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ???
Την '' ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ''  του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στις αρχαιότητες της ΑΡΚΑΔΙΑΣ ???
ΓΙΑΤΙ ???
Δεν μπορεί ένα ολόκληρο Υπουργείο Πολιτισμού, μια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κι ένας ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ να στήσουν και να εξελίξουν ένα έργο αποκατάστασης....και βάζουν συνεταίρο μια ΜΚΟ του πρώην δημάρχου Καλαμάτας και πρώην Υπουργού Πολιτισμού, κ. Σταύρου Μπένου ???
Και τι υπογράφει η ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ???
Απόλυση εργαζομένων που δεν προσέλαβε η ΕΦΟΡΕΙΑ αλλά το Υπουργείο μέσω του ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ???
 Γιατί δεν ανησύχησαν τόσο καιρό, που δούλευαν οι άνθρωποι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, να μάθουν τι είχε συμβεί με την σύμβασή τους και να εξασφαλίσουν την έγκρισή και την διασφάλιση του κονδυλίου των εξόδων ???
Με ποια αδικαιολόγητη ΄΄ησυχία'' ανέμενε η Εφορεία Αρχαιοτήτων, τις εξελίξεις, όταν ήξερε πως οι εργαζόμενοί της δούλευαν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ??? Γιατί δεν ανησύχησε και δεν έτρεξε την έγκριση της σύμβασης από τον πρώτο μήνα ???
Κι αν έχει πρόχειρη την δικαιολογία πως ''δεν ήταν δική της δουλειά αλλά του Δήμου Μεγαλόπολης''.......απαντάμε πως ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ των εργζαζομένων ήταν δική της δουλειά, αλλά του Δήμου ( αφού αυτός προσέλαβε κι αυτός είχε την υποχρέωση να πληρώσει.....αλλά έσπευσε να κάνει η κυρία έφορος τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!
Τι  θα κάνει τώρα η κυρία έφορος για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 11 ανθρώπων επί 3 μήνες ???
Που θα βρει τα λεφτά ??? Το ΔΙΑΖΩΜΑ θα της τα εξασφαλίσει ???
Δείτε την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ :







Είναι πασίδηλο πλέον, πως η υπόθεση ΜΚΟ ΔΙΑΖΩΜΑ, έχει μπει για τα καλά στις πάσες συμβάσεις έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και κουμαντάρει ποικιλοτρόπως τις ενέργειες αποκατάστασης, όπως και διαχείρισης των κονδυλίων ανάδειξής τους...
Το ζητούμενο είναι ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ επ΄ αυτού ???
Επιμένει να έχει εκλεκτό συνεταίρο και συντονιστή των έργων του Υπουργείου, έναν ιδιοκτήτη ΜΚΟ που έχει παρεισφρύσει σε όλο το φάσμα της ανάδειξης των αρχαιοτήτων μας, μετά την θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού  ???
ΓΙΑΤΙ ???
Και ο νέος υπουργός της ''αριστερής κυβέρνησης'' πως το ανέχεται αυτό ???
Κυρίως ΓΙΑΤΙ  ανέχονται να ''κουμαντάρει''  τα έργα αναστήλωσης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων μας, μια εταιρεία ΜΚΟ, επειδή αυτός που την έστησε, ήξερε πολλά περί επερχόμενης κρίσεως, και γνωρίζει καλά από περιπεπλεγμένες διαδικασίες κωλυσιεργιών και απόλυσης υπαλλήλων χωρίς να αναφέρεται ο απώτερος σκοπός ???
ΟΙ 11 ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ δεν θα το βάλουν κάτω.
Κι εμείς με κάθε τρόπο θα συνδράμουμε το έργο ανάκτησης των θέσεών τους που δικαιούνται !!!
Και για να δείξουμε ξεκάθαρα την ''επιτροπεία''  του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και του αφεντικού του....στο έργο ανάδειξης του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, παραθέτουμε την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που έκανε η ίδια η έφορος Αρχαιοτήτων Αρκαδίας στις 5-5-2016, δηλώνοντας μάλιστα και ''ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ'' για την καθοδηγητική παρουσία του ιδιοκτήτη του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρου Μπένου, στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης.....
Κι ένα μήνα μετά πήραν πόδι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι......από την τάχα, παράλειψη του Δημάρχου να στείλει για ''έγκριση''   στον Επίτροπο, την προγραμματική σύμβαση !!!
Κι εμείς το πιστέψαμε ......




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.