Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

ΑΙΣΧΟΣ !!! ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.....

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟΝ ΟΗΕ....
ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.....Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν χθες οι ΗΠΑ όσον αφορά τις κατηγορίες για τον βιασμό παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από κυανόκρανους, αξιώνοντας να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι.
"Οι ΗΠΑ έχουν συγκλονιστεί βαθιά και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους όσον αφορά τις κατηγορίες" εναντίον κυανόκρανων της Αποστολής του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MINUSCA), δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ.
"Οι κατηγορίες αυτές εγείρουν σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά την πειθαρχία και την διοίκηση της αποστολής", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Θα πρέπει να γίνει έρευνα άμεσα και ενδελεχώς και να υπάρξει η κατάλληλη τιμωρία για τους δράστες των ενεργειών αυτών, ο οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν", σημείωσε.
Οι κατηγορίες αυτού του είδους "απειλούν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία" των επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ, συνέχισε ο Τόνερ.
Η MINUSCA αντιμετωπίζει 57 κατηγορίες, εκ των οποίων 11 αφορούν ενδεχόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Μετά τις πιο πρόσφατες κατηγορίες που διατυπώθηκαν, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη έρευνα για τον βιασμό μιας 12χρονης για τον οποίο κατηγορείται ένας κυανόκρανος. Μια άλλη καταγγελία κατά των κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αφορά τον θάνατο ενός εφήβου και του πατέρα του από τα πυρά τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν διόρισε την Πέμπτη τον Παρφέ Ονάνγκα-Ανιάνγκα από την Γκαμπόν επικεφαλής της αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μετά την υποβολή την προηγούμενη ημέρα της παραίτησης του προηγούμενου επικεφαλής, του Σενεγαλέζου Μπαμπακάρ Γκάγιε, λόγω του σκανδάλου.
Ο Μπαν επιβεβαίωσε ότι ο Σενεγαλέζος διπλωμάτης υπέβαλε την παραίτησή του κατ' απαίτηση του ιδίου.
Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και διαβεβαίωσε ότι είναι πεπεισμένη για την "σημασία" που έχει η MINUSCA και γενικότερα οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ "για να προωθείται η ειρήνη και η συμφιλίωση στις περιοχές που πλήττονται από την βία".
"Θα συνεχίσουμε να ωθούμε τον ΟΗΕ (...) να βελτιώσει την επιλογή (των κυανόκρανων) και να θέσει σε εφαρμογή μέτρα για να προστατεύει τους αμάχους από τις κακοποιήσεις και την εκμετάλλευση, όπως και για να ερευνά για οποιαδήποτε κατηγορία και να υιοθετεί τα κατάλληλα μέτρα", κατέληξε ο Τόνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.