Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

TO REUTERS ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΩΣ Ο Π.Ο.Υ. ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ !!!! ΤΙ ΖΟΥΜΕ ???? ΤΟ MATRIX ????

 ΑΠΟ ΤΟ REUTERS

https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-who-says-it-advised-ukraine-destroy-pathogens-health-labs-prevent-2022-03-11/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ο ΠΟΥ λέει ότι συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα στα εργαστήρια υγείας για να αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου






11 Μαρτίου (Reuters) - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλού κινδύνου που στεγάζονται στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας για να αποτρέψει «οποιεσδήποτε πιθανές διαρροές» που θα μεταδώσουν ασθένειες στον πληθυσμό, ανέφερε η υπηρεσία στο Reuters.

Όπως πολλές άλλες χώρες, η Ουκρανία διαθέτει εργαστήρια δημόσιας υγείας που ερευνούν πώς να μετριάσουν τις απειλές επικίνδυνων ασθενειών που επηρεάζουν τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου, πιο πρόσφατα, του COVID-19. Τα εργαστήριά της έχουν λάβει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΠΟΥ.

Οι ειδικοί βιοασφάλειας λένε ότι η μετακίνηση στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι βομβαρδισμοί των πόλεων της έχουν αυξήσει τον κίνδυνο διαφυγής παθογόνων που προκαλούν ασθένειες, εάν κάποια από αυτές τις εγκαταστάσεις υποστεί ζημιά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τη δουλειά του με την Ουκρανία πριν και κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας, ο ΠΟΥ ανέφερε σε email την Πέμπτη ότι συνεργάζεται με εργαστήρια δημόσιας υγείας της Ουκρανίας για αρκετά χρόνια για την προώθηση πρακτικών ασφαλείας που βοηθούν στην αποτροπή «τυχαίας ή εσκεμμένης απελευθέρωσης των παθογόνων παραγόντων».

«Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, ο ΠΟΥ συνέστησε σθεναρά στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και σε άλλους αρμόδιους φορείς να καταστρέψουν παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλής απειλής για να αποτρέψουν πιθανές διαρροές», ανέφερε ο ΠΟΥ, μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΠΟΥ δεν είπε πότε έκανε τη σύσταση ούτε έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη παθογόνων ή τοξινών που φιλοξενούνται στα εργαστήρια της Ουκρανίας. Ο οργανισμός επίσης δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι συστάσεις του τηρήθηκαν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο και στην πρεσβεία τους στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι εργαστηριακές δυνατότητες της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο ενός αυξανόμενου πολέμου πληροφοριών από τότε που η Ρωσία άρχισε να μεταφέρει στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες.

Την Παρασκευή, η Ρωσία κάλεσε μια συνεδρίαση του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να επιβεβαιώσει, χωρίς να παράσχει στοιχεία, έναν μακροχρόνιο ισχυρισμό ότι η Ουκρανία διοικούσε εργαστήρια βιολογικών όπλων με την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα

Η κατηγορία έχει επανειλημμένα αρνηθεί την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Ρωσία μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να αναπτύξει τα δικά της χημικά ή βιολογικά όπλα.

Ο Izumi Nakamitsu, Ύπατος Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για θέματα αφοπλισμού, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Παρασκευή ότι τα Ηνωμένα Έθνη "δεν γνωρίζουν" κανένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, η οποία εντάχθηκε στη διεθνή απαγόρευση τέτοιων όπλων, όπως και η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με άλλες 180 χώρες.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είπαν επίσης ότι ο ΠΟΥ, στο έργο του με την Ουκρανία, δεν γνωρίζει καμία δραστηριότητα στη χώρα που θα παραβίαζε τις διεθνείς συνθήκες «συμπεριλαμβανομένων των χημικών ή βιολογικών όπλων».

Η δήλωση του ΠΟΥ στο Reuters αναφερόταν αποκλειστικά σε εργαστήρια δημόσιας υγείας. Ο οργανισμός είπε ότι ενθαρρύνει όλα τα μέρη να συνεργαστούν για «την ασφαλή και ασφαλή διάθεση οποιωνδήποτε παθογόνων μικροοργανισμών συναντήσουν και να αναζητήσουν τεχνική βοήθεια, όπως απαιτείται». Προσφέρθηκε να βοηθήσει όπου ήταν δυνατόν με τεχνική καθοδήγηση και συντονισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.