Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ......ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ κ ΝΙΚΑ !!! ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ''ΝΟΜΙΜΑ''.....

ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ......ΟΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο κ ΝΙΚΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ......ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ !!!!

Προχωρά η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας «Αγορά»



ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ.....ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ !!!!!

Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !!!
ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ, ΣΦΑΛΜΑΤΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ.… 
ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΤο έργο που φτιάχνεται μέσα σε έναν επικίνδυνο χείμαρρο, το Νέδοντα, ενώ βρισκόμαστε μάλιστα σε περίοδο κλιματικής αλλαγής,  αντιμετωπίζει σωρεία επιπλέον προβλημάτων, όπως διαπιστώθηκε, σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών, σφάλματα στη μελέτη, ανάγκη αναπροσαρμογής της μελέτης και της σύμβασης…
Στις αρχές Ιουνίου η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, που τυπικά έληξε την Δευτέρα, 3 Ιούνη, μέχρι την 1η Νοέμβρη 2019. Η παράταση κρίθηκε, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τελικά από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι πρέπει να δοθεί επειδή ευσταθούν τα επιχειρήματα της αναδόχου εταιρίας και συγκεκριμένα επειδή καθυστέρησε σχεδόν δύο μήνες η έκδοση της οικοδομικής άδειας, γιατί χρειάστηκε να εκτελεστούν εξωσυμβατικές εργασίες, επειδή επικράτησαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επειδή τα περασμένα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είχαν κλείσει οι εταιρίες σκυροδέματος και γιατί χρειάζεται να εγκριθούν νέες επιπλέον εργασίες.
Το θέμα έχει αναδείξει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που αναφέρεται σε σφάλματα σχετικά με το έργο τα οποία έχουν γίνει από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καταγγέλλοντας κατά καιρούς :
 “Ζητάνε να κατεβάσουν 45 εκατοστά το βάθος θεμελίωσης δίπλα στον ποταμό Νέδοντα. Είναι κάτω από τη στάθμη του Νέδοντα. Πως μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια όταν κατέβει κάτω από τη στάθμη;”.
Η απάντηση του δημάρχου και νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί “δεν πάμε να θεμελιώσουμε καμία πολυκατοικία αλλά τις μεταλλικές εξέδρες”...
Επίσης ο κ. Νίκας έχει παραδεχτεί εμμέσως ότι έχουν γίνει σφάλματα από την Υπηρεσία: “Προφανώς οι μελέτες μπορεί καμία φορά να έχουν και προβλήματα, άνθρωποι τις κάνουν. Δεν υπάρχει όμως κάποια σκοπιμότητα”.
Ισχυρίζεται, ότι οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο έργο έχουν ήδη εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή, ενώ θα αποφανθεί σχετικά και το Τεχνικό Συμβούλιο Έργων και στη συνέχεια θα έρθει το θέμα των αλλαγών και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Μέσα στο Νέδοντα ο ΝΙΚΑΣ λέει απερίφραστα στα δημοτικά συμβούλια : “Το Ανοιχτό Θέατρο επί της ουσίας λύνει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την πόλη και ο χώρος είναι ο καταλληλότερος. Και είναι πιστοποιημένος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επομένως να μην έρχεται και ξανάρχεται εδώ το θέμα αν ο χώρος είναι ο κατάλληλος”.
ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ :
ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ - ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ''ΕΓΚΛΗΜΑ'' - ΣΕ 5 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ???
ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ???
ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ???
ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ......ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.