Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!! ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Υ.Α. ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ (???) ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ, ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΙ, ΤΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

ΟΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ........
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ''ΕΓΚΡΙΘΕΙ'' ΜΕ Κ.Υ.Α. ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΣ ΠΕΣΔΑ.........ΑΠΟ ΦΟΡΕΑ - ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ  ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο κ. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΔΣΑ.....


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, πέντε Δήμοι, τρία Σωματεία και δύο πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη η από 12.6.2017 υπουργική απόφαση με την οποία κυρώνεται η απόφαση για την έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Διευκρινίζεται ότι οι Δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι: Ο δήμος Κορινθίων, ‘Αργους-Μυκηνών, Τριπόλεως, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας.
Στην αίτησή τους υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι μη νόμιμη και άκυρη λόγω μη πιστοποίησης σε αυτήν της συμβατότητας του ΠΕΣΔΑ, ενώ επισημαίνουν ότι η ΠΕΣΔΑ είναι μη νόμιμη και ελαττωματική.
Επίσης, αναφέρουν ότι η ΠΕΣΔΑ πάσχει από έλλειψη συμβατότητας με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου ΠΕΣΔΑ, που εγκρίθηκε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.