Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ''ΦΤΙΑΞΟΥΝ'' ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ......

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ  ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.



Σφοδρότατο βομβαρδισμό δέχεται το βράδυ της Κυριακής η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία. Αυτό αναφέρουν, μέσω Twitter, οι δημοσιογράφοι ακτιβιστές του site «Η Ράκα σφάζεται Σιωπηλά». Μέχρι και τις 21:30, ώρα Ελλάδας, είχαν γίνει 15 αεροπορικές επιδρομές στη...
Ράκα, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι  μέσα από την πόλη ακούγονται πυροβολισμοί. Ποιοι βάλουν εναντίον ποιων δεν προσδιορίζεται.
Όπως αναφέρει το tribune, στη Ράκα υπάρχει διακοπή ρεύματος, καθώς το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να έκοψε το ηλεκτρικό για να «καλυφθεί» στο απόλυτο σκοτάδι.
Ωστόσο, τα αεροπλάνα  γνωρίζουν τους στόχους τους γιατί στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής αναφέρθηκε η πτήση πολλών drone, πάνω από την πόλη, τα οποία προφανώς έκαναν αναγνώριση για την αεροπορική επιδρομή που θα ακολουθούσε.
Αργά το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ανακοίνωσε, ότι Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες  στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης.
«Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» ανέφερε το Γαλλικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του. 
gallika aeroskafh 15-11-2015
Όπως έγινε γνωστό στην επιχείρηση αυτή, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή της Γαλλίας στη Συρία, συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη.
anakoinwsh 15-11-2015
gallika aeroskafh2 15-11-2015
Συνεργασία ΗΠΑ - Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους
Όπως επισημαίνει το Russia Today, η αεροπορική επιδρομή στις θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλική πρωτεύουσα, που κόστισαν τη ζωή σε 132 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων την Παρασκευή. Το Ισλαμικό Κράτος. ανέλαβε την ευθύνη για τις βάρβαρες επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ η Γαλλική κυβέρνηση έχει ορκιστεί να πολεμήσει ανελέητα τους τρομοκράτες. 
Μετά το κύμα τρομοκρατίας στο Παρίσι, μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επεκτείνει τα δεδομένα τους και μοιράζονται πληροφορίες με τη Γαλλία για τις στρατηγικές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανέφερε νωρίτερα την Κυριακή η  Wall Street Journal. 
Οι σύμμαχοι συμφώνησαν σε βάρος του  Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σε δήλωσή του ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Peter Cook μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ash Carter  και του Γάλλου ομολόγου του Jean-Yves Le Drian.

πηγή : directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.