Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΩΣ ''ΔΩΡΟ'' .....

TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ''ΑΡΠΑΞΕ'' ΤΟ ΥΠΠΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΝΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ????

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΚΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ???

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ???
ΤΟ ''ΔΙΑΖΩΜΑ'' ΜΗΠΩΣ ???

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΑΡΑ ???
ΕΜΜΕΣΗ....
Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΜΑ ΤΟΥ Η.....ΜΠΡΙΓΚΙΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ''ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ'' !!!
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ.....
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ???
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ....
ΟΜΩΣ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ....
(Άρχικά το περίπτερο νοικιστηκε από την εταιρεία και σε μερικά χρόνια ζητήθηκε εξ ολοκλήρου !!!! Με δικηγόρο ως πρόεδρό της, η Εταιρεία άρχισε τις διαμάχες στα δικαστήρια με τον Σύνδεσμο που ζητούσε τα μισθώματα που δεν είχε καταβάλει η Εταιρεία. Άτομα της Εταιρείας είχαν μεσολαβήσει για να εγκριθεί μια μελέτη αποκατάστασης και αξιοποίησης του περιπτέρου. ΄Ήταν όλοι εν αναμονή της έγκρισης έναρξης των εργασιών από το ΥΠ. Πολιτισμού, όταν εμφανίστηκε έγγραφο του Υπουργείου που έκανε άρση της παραχώρησης του περιπτέρου στον Σύνδεσμο (αριθμ. πρωτοκόλλου ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΓΠ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΑΠ/Φ.01-010/81598/40274/883). Το έγγραφο αυτό ζήτησε να ανακληθεί, με δικό του αίτημα, ο Σύνδεσμος, αλλά ακόμα και μετά την δεύτερη αίτησή του το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Μετά από σχετικό ερώτημά μας προς τον αναφερόμενο ως αρμόδιο στα έγγραφα του Υπ. Πολιτισμού, η δικαιολογία της ανάκλησης ήταν "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑΣ"!
Μπορείτε να φανταστείτε την συνέχεια της ιστορίας αυτής;...)
ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΑΣ ???
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ :


Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ 2013    :
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Στην περιοχή της Αρχαίας Μαντινείας (βρίσκεται κοντά στην Τρίπολη, για όσους δεν γνωρίζουν), λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες ένα τουριστικό περίπτερο το οποίο παραχωρούσε το Υπουργείο Πολιτισμού στον Μαντινειακό Σύνδεσμο, ο οποίος είχε και την εποπτεία του περιβάλλοντος χώρου.
Το 2004 επί Υφυπουργίας Πέτρου Τατούλη στο Υπ. Πολιτισμού, με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του, παραχωρήθηκε το εν λόγω περίπτερο για 20 χρόνια στον Μαντινειακό Σύνδεσμο. (αριθμ. Πρωτοκ. ΥΠΠΟ/ΑΠΑΛΛ/Φ 01-10/76136/1546/12-10-2004 απόφαση του Υπ.Πολιτισμού). Η παραχώρηση αυτή είχε γίνει χωρίς αντάλλαγμα.
Το 2007 ( και συγκεκριμένα στις 7.5.2007 όπως προκύπτει από τα βιβλία Εταιρειών του Πρωτοδικείου Τρίπολης, με αριθμό 173/2007) έγινε η σύσταση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, σκοπός της οποίας αναφέρεται πως είναι η διάδοση του Πολιτισμού και του Αρκαδικού Ιδεώδους. Η Εταιρεία αυτή δηλώνει έδρα την Τοπική Κοινότητα Κάψια. Εμπνευστής της ιδέας της ίδρυσής της, ο Νίκος Καλτεζιώτης, ξενοδόχος στο Κάψια (κατάγεται από αυτό το χωριό και είναι ιδιοκτήτης του Αρχοντικού Καλτεζιώτη), πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και με στενές σχέσεις με τον χώρο της ακόμα. Και φυσικά αδελφικός φίλος του Πέτρου Τατούλη.
Το 2008, συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου 2008, με ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου, ο Σύνδεσμος παραχώρησε έναντι μισθώματος 700 ευρώ μηνιαίως, τόσο το Περίπτερο όσο και την γύρω έκταση 40 στρεμμάτων, στην ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για να την διευκολύνει στην εκπλήρωση των σκοπών της ιδρύσεώς της.
Η συμφωνία που αναφέρεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό ήταν η εξής: το μηνιαίο μίσθωμα να αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο κατά 5% μετά το 2010 και η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε από την 1.6.2009 έως 30.5.2023.
Μέσα στους όρους της συμφωνίας μίσθωσης περιλαμβανόταν και η δέσμευση της μισθώτριας πλευράς να μεριμνά για τους τυχόν προκύπτουσες ανάγκες εξωραϊσμού/συντήρησης του περιπτέρου.
Μεσολάβησαν 6 χρόνια απαξίωσης και εγκατάλειψης του περιπτέρου από την Εταιρεία, που δεν προέβη σε ΚΑΜΙΑ εργασία αξιοποίησης, αλλά αντίθετα παράτησε τον χώρο βορά στους μετανάστες και άστεγους που βρήκαν εύκολη πρόσβαση εκεί κι έκαναν ....Γης Μαδιάμ το τουριστικό περίπτερο και τον γύρω χώρο.
Το γεγονός αυτό έφερε κόντρες και δικαστικές διαμάχες του Συνδέσμου με την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία και αλληλομηνύθηκαν.
Εν τω μεταξύ, η αρχική ιδρυτική μορφή της Εταιρείας άλλαξε άρδην και αποχώρησαν μέλη της όπως ο διεθνούς φήμης Ελληνιστής και λάτρης της Αρκαδίας, Ισπανός Pedro Ollala που είναι, μεταξύ άλλων, συγγραφέας του αριστουργήματος ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ που αποτελεί ύμνο στο ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ. Η αποστασιοποίηση του κ. P. Ollala έγινε με μεγάλη διακριτικότητα από πλευράς του και χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί η αποχώρηση του από τους παράγοντες της Εταιρείας.
Εμφανίστηκε όμως, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις, ως Πρόεδρος της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, μεγαλοδικηγόρος της Αθήνας, καταγόμενος από το Κάψια !
Με δικηγόρο ως πρόεδρό της, η Εταιρεία άρχισε τις διαμάχες στα δικαστήρια με τον Σύνδεσμο που ζητούσε τα μισθώματα που δεν είχε καταβάλει η Εταιρεία. Κι όμως, είχαν καλή συνεργασία παρά τις διαφορές τους. Άτομα της Εταιρείας είχαν μεσολαβήσει για να εγκριθεί μια μελέτη αποκατάστασης και αξιοποίησης του περιπτέρου. ΄Ήταν όλοι εν αναμονή της έγκρισης έναρξης των εργασιών από το ΥΠ. Πολιτισμού, όταν εμφανίστηκε έγγραφο του Υπουργείου που έκανε άρση της παραχώρησης του περιπτέρου στον Σύνδεσμο (αριθμ. πρωτοκόλλου ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΓΠ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΑΠ/Φ.01-010/81598/40274/883). Το έγγραφο αυτό ζήτησε να ανακληθεί, με δικό του αίτημα, ο Σύνδεσμος, αλλά ακόμα και μετά την δεύτερη αίτησή του το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Μετά από σχετικό ερώτημά μας προς τον αναφερόμενο ως αρμόδιο στα έγγραφα του Υπ. Πολιτισμού, η δικαιολογία της ανάκλησης ήταν "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑΣ"!
Μπορείτε να φανταστείτε την συνέχεια της ιστορίας αυτής;...
Λοιπόν, εάν πρέπει να χαριστεί κρατική περιουσία σε εκλεκτούς του κυβερνώντος σχήματος που είχαν την φαεινή ιδέα να ιδρύσουν εταιρεία για να ξοδεύονται κάμποσα χρήματα του ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό σε διάφορες συναθροίσεις, ας το κάνουν κόσμια τουλάχιστον. Διότι εδώ γίνεται πραξικόπημα.''
Αποτέλεσμα εικόνας για orthologika.blogspot.gr ΜΠΡΙΓΚΙΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΛΕΒΗ

ΚΑΙ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ :
''ΑΝ ΕΙΣΑΙ...''ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΟΥ ΔΟΛ''  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ !!!

Πρώτη και καλύτερη η μαντάμ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - ΛΕΒΗ, στην εκδήλωση στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, για την προβολή της Τρίπολης, ως υποψήφιας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 !!!
Δίπλα - πάντα- στο ζεύγος Καλτεζιώτη, στο οποίο ΄΄χρωστάμε''  και την παρουσία της στα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ δρώμενα του τόπου μας, αφού την έχουν αναδείξει σε αντιπρόεδρο της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που έχουν συστήσει, για την .......ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ.....
Η ιστορία της κυρίας ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - ΛΕΒΗ ΜΠΡΙΓΚΙΤΑΣ, είναι γνωστή και καθόλου τιμητική για την πόλη μας.
Με την ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΠΡΙΓΚΙΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - ΛΕΒΗ. ΕΒΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΟΧΙ ΑΡΚΑΣ ......
Καταδικασμένη σε φυλάκιση, βγήκε με βούλευμα του ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, επί θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας .......
Οι κατηγορίες που την οδήγησαν στον Κορυδαλλό ήσαν το ξάφρισμα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων που είχαν διατεθεί μέσα των εταιρειών της : ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. και ΕΛΑΓΡΟ Α.Ε. για την ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ........στην οποία δεν κατέληξαν ποτέ !!!
Παρ΄ όλες τις διαδεδομένες ανδραγαθίες της κυρίας, που μόνο με πολιτισμό και ήθος δεν συνάδουν, εξακολουθεί να παραμένει στην θέση της αντιπροέδρου της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, του γνωστού ξενοδόχου και πρώην υπουργού και Αρκά Νίκου Καλτεζιώτη και να μετέχει σε εκδηλώσεις ......ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ως εκπρόσωπός του.....
Ενδεικτική μια αναφορά σε άρθρο του spirospero :

  Οι σχέσεις του νυν διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ με την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Ράλλη, κυρίας Μπριγκίτα Παπασταύρου ερευνώνται...
Άλλωστε η Μπριγκίτα Παπασταύρου (εκλεκτή του ΔΟΛ) έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται πλέον (ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ), ενώ το πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή! ''
ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .....''

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΑΓΕ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΑΛΙ ???

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΑΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.