Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ !!! ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ, ΑΦΕΛΕΙΑ Ή.....ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ???



ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ???

ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ???

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ
Ή
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΑΔΕΣ ''

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ''ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ'' ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΑΡΑΙΩΝ.....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ - ΘΕΣΜΟ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ''ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΑΡΑΙΩΝ''......

ΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ....ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΡΚΤΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ......

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ???





Πριν λίγες μέρες, πληροφορηθήκαμε την ένταση που προκλήθηκε στο Δ.Σ. Τρίπολης, από τις αυθαιρεσίες του Τ.Σ. να παραχωρηθεί η πλατεία του χωριού Δάρα, σε άλλον σύλλογο, από αυτόν που διοργανώνει επί χρόνια την Γιορτή Νεολαίας στο χωριό....
Από την έρευνα που κάναμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικά με το θέμα, διαπιστώσαμε πως επί σειρά ετών, το χωριό Δάρα, κάνει εκδηλώσεις τον Αύγουστο, με τους 2 συλλόγους που διαθέτει και για τον λόγο αυτό, παραχωρείται από το Δ.Σ. του δήμου η πλατεία, στον Σύλλογο της Αθήνας, για τις 14 και 15 Αυγούστου κάθε χρόνο , που διοργανώνει το πανηγύρι του χωριού και στον τοπικό Σύνδεσμο Δαραίων, στις 16 Αυγούστου, που διοργανώνει την καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
Φέτος οι τοπικοί προύχοντες αποφάσισαν να αποπέμψουν αυτόβουλα, τον Σύνδεσμο Δαραίων από την διοργάνωση, επειδή, τέθηκε θέμα συνδιοργάνωσης μεταξύ των 2 συλλόγων......αλλά με τους όρους του ενός, αυτού των Αθηνών !!!
Η ένσταση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΑΡΑΙΩΝ δηλαδή, ήταν μόνο το θέμα της κατοχύρωσης της διοργάνωσης, ως προς την φορολογική της εγκυρότητα και νομιμότητα.....
Η απόφαση τουΤ.Σ. όμως που ελήφθη με υφέρπουσα μάλλον την ποδηγέτηση του συμβουλίου, από εξωτερικούς παράγοντες, ήταν πρωτοφανής για τα χρονικά της τοπικής κοινότητας Δάρα, αφού άφησε απέξω τον ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΑΡΑΙΩΝ και παραχώρησε όλες τις μέρες την πλατεία του χωριού στον Σύλλογο της Αθήνας......
Στη συνέχεια, το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. Τρίπολης, που έλαβε την ίδια με το Τ.Σ. απόφαση, χωρίς να ερευνήσει το ανακύψαν πρόβλημα, χωρίς να λάβει υπ΄ όψη του την κατάλυση ενός ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ του Συνδέσμου, που είναι ένας από τους σκοπούς της ύπαρξής του. Κυρίως όμως ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΙΤΗΣΗ για παραχώρηση της πλατείας από τον Σύλλογο της Αθήνας !!!
Το τελευταίο ευτράπελο, το διαβάσαμε στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Δ.Σ. να το επικαλείται ο ίδιος ο δήμαρχος, αλλά στο τέλος να δηλώνει πως ''είναι δεδομένο πως υπάρχει η αίτηση του άλλου συλλόγου'' !!!
Εμείς απλά αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ το Δ.Σ. του δήμου Τρίπολης , κάνει τον διαιτητή, σε ένα χωριό,  χωρίς να είναι σε θέση να διακρίνει τα φάουλ.....
Ποιόν  ή ποιούς εξυπηρετεί η αποδοχή μιας απόφασης έωλης, ενός τοπικού συμβουλίου, όταν αυτή μπορεί - αν δεν το έχει ήδη κάνει - να διχάσει ένα χωριό ???
Πολύ περισσότερο, όταν αγνοείται επιδεικτικά και απαξιώνεται ένας πολιτιστικός ΤΟΠΙΚΟΣ φορέας με πολυετή παρουσία στις δράσεις του χωριού του και με διοργανώσεις που έχουν πλέον αναχθεί σε ΘΕΣΜΟΥΣ όπως η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ???






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.