Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΩΝ... ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ....ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.....ΤΗΣ ΤΑΧΑ....ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΑΙΣΧΟΣ.....ΝΤΡΟΠΗ......ΚΑΤΑΝΤΙΑ......

Η ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ.....ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΔΟΝΤΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ......

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ???

ΑΚΟΥΕΙ ???

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΟΥΣΑ......

Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΗΣ ''ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ'' ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ......

ΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ .....ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ

Ο Ταΰγετος και ο Νέδοντας εκπέμπουν SOS. 

Αναγκαία τα άμεσα μέτρα ουσιαστικής και νόμιμης αποκατάστασης της χωματερής στη Μαραθόλακκα”, γράφει ο Μανώλης Μάκαρης σε ανακοίνωσή του μετά την επίσκεψή του, στον χώρο ''διαχείρισης'' των σκουπιδιών.
Η ανακοίνωση του Μανώλη Μάκαρη : 
“Επίσκεψη στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων της Καλαμάτας στην Μαραθόλακκα διενήργησε η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες». Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασιν την προέλευση των στραγγιδίων που ρυπαίνουν τον ποταμό Νέδοντα.
Κατά την επιτόπου αυτοψία της δημοτικής μας παράταξης διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
  1.       Η αποκατεστημένη χωματερή συνεχίζει να πάσχει αφού νέα ρήγματα έχουν δημιουργηθεί ενώ τα παλαιότερα δεν έχουν αποκατασταθεί.
  2.       Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται σε μια μεγάλη ποσότητα  τουλάχιστον 3.000 κυβικών μέτρων σύμμεικτων απορριμμάτων τα οποία βρίσκονται σε επικλινές έδαφος δίπλα στην αποκατεστημένη χωματερή. Τα στραγγίσματα αυτής της χωματερής οδηγούνται με φυσική ροή στους Πέντε Δρόμους και από εκεί στο ποταμό Νέδοντα. Η χωματερή αυτή χρήζει άμεσης αποκατάστασης και μάλιστα πριν να ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές βροχοπτώσεις που θα συμπαρασύρουν στραγγίσματα τα οποία θα ρυπάνουν ξανά τον  ποταμό Νέδοντα.
  3.       Παρατηρήθηκαν μεγάλες ποσότητες διαρρηγμένων δεμάτων στις θέσεις εναπόθεσης αυτών που θα πρέπει να αποκατασταθούν
  4.       Παρατηρήθηκε βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των εργαζομένων
  5.       Έχει ξεκινήσει επιτέλους η κομποστοποίηση των οργανικών.
Συνολικά ενώ διαπιστώνεται ότι γίνονται προσπάθειες καλύτερης διαχείρισης με το νέο ανάδοχο σε σχέση με παλαιότερα δεν έχει αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της χωματερής η οποία συνεχίζει και ρυπαίνει δηλητηριάζοντας τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα αλλά και τον ποταμό Νέδοντα.
Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» θα  συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Μαραθόλακκας μέχρι να γίνει πλήρης και ουσιαστική αποκατάσταση.
Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Καλαμάτας”
Η ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ .......ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ....
ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ .....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ :


To TSS (Toxic shock syndrome - TS) ) είναι η απόδειξη της ύπαρξης ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΩΝ που παράγουν ΠΕΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ για τους ανθρώπους και τα ζώα και κάθε έμβιο ον....
Διαβάζουμε σχετικά με το ΤSS : 
Το σύνδρομο τοξικού σοκ ( TSS ) είναι μια κατάσταση που προκαλείται από βακτηριακές τοξίνες . Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό , εξάνθημα , απολέπιση του δέρματος και χαμηλή αρτηριακή πίεση . Μπορεί επίσης να υπάρχουν συμπτώματα που σχετίζονται με την ειδική υποκείμενη λοίμωξη, όπως μαστίτιδα , οστεομυελίτιδα , νεκρωτική γαστρεντερίτιδα ή πνευμονία . 
Το TSS προκαλείται από βακτηρίδια τύπου Streptococcus pyogenes ή Staphylococcus aureus .)

Υπ΄ όψιν πως το TSS είναι αυξημένο συνήθως στις αναπτυσσόμενες χώρες......που υποτίθεται δεν έχουν προηγμένες τεχνολογίες σχετικά με την υγεία και την προστασία των πολιτών , την διαχείριση των σκουπιδιών κτλ.....
ΤΟ ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ......) ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΡΑΓΕ ???

Οι ΔΕΙΚΤΕΣ COD και BOD αποκαλύπτουν την ύπαρξη ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΟΥ Ή ΜΗ.....ΟΡΓΑΝΙΚΟΎ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ !!!!
Διαβάζουμε σχετικά :
Το Χημικά Απαιτούμενο Οξυγόνο (ΧΑΟ ή COD) είναι η ποσότητα του οξυγόνου η οποία απαιτείται για την ολική χημική οξείδωση των οργανικών συστατικών μιας ουσίας.
Ο προσδιορισμός του ΧΑΟ πραγματοποιείται με την κατανάλωση διχρωμικού καλίου. Το διχρωμικό κάλιο είναι ένας πολύ ισχυρός οξειδωτής κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την οξείδωση και των μη βιολογικά αποδομήσιμων και των εν μέρει βιοαποδομήσιμων ενώσεων. Ως εκ τούτου το προσδιοριζόμενο COD είναι πάντα μεγαλύτερο του BOD.
Τόσο η μέθοδος μέτρησης του BOD όσο και του COD αποσκοπούν στον προσδιορισμό της συγκέντρωσης του οργανικού φορτίου στα λύματα. Λόγω της διαφορετικής μεθοδολογίας που ακολουθείται, η μέτρηση του BOD προσδιορίζει το βιοδιασπάσιμο οργανικό φορτίο, ενώ η μέτρηση του COD προσδιορίζει τόσο το βιοδιασπάσιμο όσο και το μη βιοδιασπάσιμο κλάσμα του οργανικού φορτίου στα λύματα.


Απίστευτη η ΡΥΠΑΝΣΗ που ανέχεται ο ΝΙΚΑΣ να συμβαίνει στην πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, δουλεύοντας τους κατοίκους ψιλό γαζί, πως τάχα κάνει ''διαχείριση''  με τον Μπόμπολα, ενώ κάνει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ.....

Πότε επιτέλους θα ξεκουνηθεί αυτεπαγγέλτως η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να μαζέψει μερικούς θρασείς και επικίνδυνους για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ αιρετούς ???

Αντί να τους '' αθωώνει'' με την πατέντα της - τάχα - ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, επιτρέποντάς τους έτσι, να κάνουν την παρανομία πανάκεια, και τους νόμους μπακαλόχαρτα για τα τσιμπούσια τους με τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΜΥΡΙΑ ???

ΑΛΗΘΕΙΑ....Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ ΠΟΥ ΤΟ 2016 ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ....ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ NATURA ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ''ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ'' ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ???

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ.....ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ???

ΠΟΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.