Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΚΛIΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.......ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ.


Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες, κλιμακώνοντας την κόντρα τους με την κυβέρνηση για τις επερχόμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό. 
Μετά το ΟΧΙ των αγροτών στη Σίνδο στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο, έφθασε και το δεύτερο (αναμενόμενο) ΟΧΙ από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.
Στη συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια (30 μπλόκα) αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών, με τους αποκλεισμούς δρόμων. Μάλιστα τα τρακτέρ θα κλείνουν τους δρόμους για έξι και όχι για δύο ώρες.
Οι αγρότες  ξεκαθάρισαν πως δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό αν δεν πάρει πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό.Ενδεικτική του κλίματος ήταν η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του συντονισμού της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας «δεν θα κάνουμε κουβεντολόι», σημειώνοντας πως προϋπόθεση για να ανταποκριθούν οι αγρότες στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο είναι αυτός να γίνει από μηδενική βάση.
ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ…
Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η παραμονή στα μπλόκα μέχρι να αποσύρει την πρότασή της η κυβέρνηση.
Πρόκειται για μία από τις δύο κρίσιμες σημερινές συσκέψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις από τη σύσκεψη της Νίκαιας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών στη Σίνδο, οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, εάν δεν αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για ασφαλιστικό και φορολογικό.
Με δεδομένο όπτι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ανήκουν στην πλειοψηφία τους στη “λογική” του ΚΚΕ, το βέβαιο είναι ότθι και από εκεί η κυβέρνηση θα εισπράξει ΟΧΙ στο διάλογο…
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Σε  δύο συσκέψεις που συγκαλούνται στη Νίκαια στη Λάρισα  και στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη,  κρίνεται σήμερα το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων. Χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και η οργή των αγροτών για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης παίρνει διαστάσεις.
Για τις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ενώ σε σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας καλεί στις 13.00 η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.
Οι αγρότες που κινούνται στη λογική του μπλόκου των Τεμπών αποφασίζουν στη Θεσσαλονίκη αν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Α.Τσίπρα για διάλογο και τι θα ζητήσουν, ενώ οι αγρότες του μεγάλου μπλόκου της Νίκαιας έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να προσέλθουν σε διάλογο, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Την προσπάθεια του διαλόγου “δυναμιτίζουν” διαρροές κυβερνητικών παραγόντων για φοροδιαφυγή των αγροτών, αλλά και η αρνητική αντιμετώπιση από πλευράς αγροτών των  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  που πήγαν στα μπλόκα.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης σε χθεσινή παρέμβασή του στην Βουλή δήλωσε: «Εμείς δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό. Έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα υπάρχουν και οι λειτουργικές δαπάνες, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές τους». Διευκρίνησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και «θα αλλάξουμε τον συντελεστή από 13% σε 16%». Οι αγρότες πάντως θεωρούν την αύξηση της φορολογίας τους σε συνάρτηση με την άνοδο του κόστους παραγωγής εξοντωτική.
Υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες και αυτό είναι σαφές, υποστήριξε τη Δευτέρα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ.  Αποστόλου: “Από την στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά”.
Απέρριψε τις προτάσεις των αγροτών για αφορολόγητο στα 30.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα φορολογούνταν μόνο 5.700 από τους συνολικά 530.000 αγρότες, καθώς μόνο τόσοι δηλώνουν από αυτό το εισόδημα και πάνω. Αντίθετα, υποστήριξε, με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, είναι περίπου 25.000 οι αγρότες που τελικά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.